Intézményünkről

.
..A településen az első egytantermes iskola 1836-ban épült a templom mellé, a kántortanító Mánásy József volt. Az egyházi iskolát 1899-ben államosították. Az iskola épületen- több mint egy évtizede- megkezdett épületrekonstrukció, felújítás, átalakítás, funkcióbővítés félbeszakadt, az épületegyüttes ma az enyészet martaléka.

.

..1901-ben négy tantermes új iskolát építettek. Jelenleg ez a központi iskola, itt tanulnak a felső tagozatos osztályok, valamint itt történik a tanügyigazgatási feladatok ellátása.

1927-ben a régi község és az újtelep találkozásánál építettek egy négytantermes iskolát, ami 2005-ig funkcionált iskolaként, jelenleg pszichiátriai betegek bentlakásos intézeteként működik.

..1942-ben kezdte meg működését a Felszabadulás utcában, egy régi épületben az óvoda, amelyet a hetvenes években három csoportosra bővítettek.

..1950-ben az Újtelepen a Toldi utcában egycsoportos szolgálati lakással ellátott óvodát építettek, amelyet később kétcsoportossá alakítottak át.

..1961-ben a kevermesi határőrség laktanyájából a környező települések tanyáin élő gyermekek számára -az akkori időkben- korszerű diákotthont alakítottak ki. A kollégium 1996-ban zárta be kapuit. Jelenleg a földszinten önkormányzati konyha és ebédlő működik, a felsőszint kihasználatlan.

..1960-as évek elején két szakaszban épült meg a központi épület új szárnya, ahol négy osztályterem került kialakításra.

..1990-ben adták át a régi „Hegedűs iskola” helyén felépített korszerű négytantermes iskolai épületet.

..1995-ben épült korszerű tornatermünk.

..2009 augusztusa óta az eleki Dr. Mester György Általános Iskolába integrálódva tagintézményként működünk.

..2012 szeptembere óta a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda néven egyházi intézményként működünk tovább.

Comments are closed.